maandag 22 september 2014

Met alleen maar toekijken zal jij jouw doel niet bereiken




Teveel mensen klagen over van alles en nog wat. Iedereen heeft in principe het recht om te klagen, mits het gerechtvaardigd is. Er is helaas een grote groep mensen die klaagt, maar daar geen recht op heeft.

Wie zijn dat ? In het algemeen (dus niet iedereen) zijn dat mensen die alleen maar "toekijken". Deze mensen klagen, praten, zeuren, zagen en irriteren anderen, maar DOEN niks. Ze blijven in een vicieuze cirkel lopen van inactiviteit. Zij blijven zelf maar in een hoekje zitten en huilen, in plaats van hun probleem/problemen op te lossen.

Natuurlijk kan geen mens al zijn/haar problemen zelf altijd en overal oplossen. Daarom heeft God ons allen ook een mond gegeven: die moet je o.a. ook gebruiken om hulp te vragen als je die (dringend) nodig hebt. Vanzelfsprekend moeten jouw familie en vrienden ook een beetje op jou letten, maar uiteindelijk ben en blijf jij toch zelf verantwoordelijk voor jouw eigen geluk en welzijn.

Dus heb jij geen recht om te klagen over geldgebrek of luxe als jij wel gezond bent om te werken, maar niet wilt werken. Jij hebt geen recht om te zeuren over jouw ziekte of zwakke gezondheid als jij BEWUST een ongezonde levensstijl hebt. Je hebt geen recht om te zagen wanneer jij zelf asociaal bent en niemand jou sociaal behandelt.

Schrijf ik nu de waarheid of een leugen ? Het antwoord weet jij zelf wel ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten