dinsdag 16 september 2014

Geen vrijheid zonder strijd



Er is een bekende uitspraak: "Elk volk krijgt de regering die het verdient." (Joseph de Maistre. Frans diplomaat en filosoof 1753-1821). Hoe waar zijn deze woorden en ook anno 2014 ! Dit geldt zeker voor Nederland. Wij klagen steen en been over elk kabinet, maar wij laten hen ongestraft hun gang gaan.

Het is nu 17 september en gisteren was het weer "Prinsjesdag." In mijn vocabulaire heet het "Slachtdag," omdat het kabinet dan bekend maakt hoe wij, het volk, financieel geslacht gaan worden het komende jaar. De zorgpremie gaat weer omhoog en dat zal niet het enige zijn voor de burger. Ondertussen worden de uitkeringen van onze koning en koningin wel verhoogd. De meeste Nederlanders zullen hier absoluut niet blij mee zijn. Ondanks de grote minachting die ook dit kabinet laat zien jegens het volk zullen zij hier ook het volgend jaar mee wegkomen. Om voor mij onbegrijpelijke redenen is het vertrouwen in dit kabinet weer gestegen volgens de laatste poll. Alhoewel, velen vinden de aanpak van de vliegramp door dit kabinet daadkrachtig en daarmee hebben Rutte & Co blijkbaar punten gescoord bij een groot deel van Nederland. Deze trieste gebeurtenis heeft deze regering geen windeieren gelegd.

Het lijkt er op of de meeste Nederlanders niet hebben opgelet tijdens geschiedenisles in de klas, of het bewust genegeerd hebben. Toch is het niet zo moeilijk om te begrijpen dat met alleen maar klagen er niets verandert in een samenleving. Indien burgers van een land niet willen of durven te vechten voor hun rechten, dan zal bijna elke regering hun burgers onderdrukken en bijna elke koning zijn onderdanen minachten. Indien Nederlanders niet bereid waren geweest om de Tachtigjarige Oorlog te voeren, dan was de kans groot geweest dat Nederland nog veel langer onder de Spaanse heerschappij had geleefd. Als Nederlanders (met hulp van de Geallieerden) niet bereid waren om tegen de nazi's te vechten in de Tweede Wereldoorlog, dan had de bezetting waarschijnlijk langer geduurd.

Wil men in Nederland echt wat veranderen dan is er een revolutie nodig. Dat hoeft niet per se met geweld, zoals in de meeste revoluties gebruikelijk is. In deze moderne tijd zijn er voorbeelden van geweldloze revoluties die succesvol waren, zoals de Arabische lente. Als een heel volk als één man opstaat en actie onderneemt, dan zijn er maar weinig regeringen die hier tegen opgewassen zijn. "Eendracht maakt macht" is de wapenspreuk van onder andere België en ook nog steeds waarheid. Zo lang wij Nederlanders verdeeld blijven en onszelf niet verenigen als één macht, dan zal de politiek in zijn vuistje lachen. Ze zullen het in Den Haag vast prachtig vinden dat het hele land zich dagelijks bezighoudt met de onzinnige Zwarte Piet-discussie en niet met relevante zaken.

Niet alle politici zijn slecht. Er was jaren geleden één sterke man/politicus die daadwerkelijk Nederland positief wilde veranderen en hij was de stem van het volk. Helaas is die vakkundig uit de weg geruimd door valse politici en andere onzichtbare schurken. Ik heb het natuurlijk over Pim Fortuyn. Hij was zeker geen heilige, maar als hij zijn dromen en woorden waar had kunnen maken dan was Nederland beter af geweest dan met Balkenende toen en met Rutte nu. Blijkbaar zijn de meeste Nederlanders ook bang om ook maar iets op te offeren voor vrijheid en rechten. Een donatie is vaak al teveel gevraagd, laat staan hun leven. 

Nederland hoeft niet per se verloren te zijn. Als er in de toekomst maar genoeg mensen zijn met een visie en daadkracht die het volk kunnen inspireren om in opstand te komen en te leiden, dan is er nog hoop. Eén sterke leider is niet voldoende, omdat die door één huurmoordenaar uitgeschakeld kan worden (zie Pim Fortuyn). Dat is dus niet Geert Wilders. Hij is niets anders dan een populist die angstige en kortzichtige Nederlanders vakkundig aan het lijntje houdt. Dat bleek wel toen hij aan de macht kwam. Toen hij eenmaal op het pluche zat en de verleidelijke geur van de parfum van macht rook was hij al na slechts één dag vergeten wat hij al die tijd voor de verkiezingen riep: "65 blijft 65 !" Zoveel ouderen voelden zich flink in de maling genomen toen zijn paradepaardje geen breekpunt meer was.
Zijn laatste wetsvoorstel "ZwartePiet-wet" is niks anders dan wederom een geslaagde pr-stunt en een pure verkwisting van ons belastinggeld.

Nederland heeft nu behoefte aan een aantal sterke leiders (M/V) die bereid zijn om hun leven te geven en een grote aanhang die niet bang is om actie te ondernemen. Koste wat het kost. Zou dit kabinet nog steeds Oost-Indisch doof zijn als er maandenlang tienduizenden of meer het Binnenhof zouden bezetten ? Ik denk het niet.

Nederland ontwaak ! Geen vrijheid zonder strijd...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten