dinsdag 16 september 2014

Met een muur om je heen benadeel jij jezelf niet alleen


Het is begrijpelijk als jij een muur om jezelf heen hebt gebouwd wanneer anderen jou zo vaak pijn hebben gedaan en op jouw hart hebben getrapt.

Toch is dat niet wijs. Op deze manier bescherm jij jezelf en je hart wel tegen nog meer hartzeer, maar zo sluit jij ook de mensen automatisch buiten die het wel goed met jou bedoelen en jouw leven kunnen en willen verrijken. Jij benadeelt niet alleen jezelf, maar ook anderen met deze instelling.

Dit is de goede manier: wees kritisch met wat jij vertelt en tegen wie. Begrijp dat niet iedereen in deze wereld een positieve invloed zal hebben op jou en zodoende moet jij selectief zijn met wie je omgaat. In het echte leven, maar ook op internet/Facebook. Het is echt niet slim om alles op jouw profiel te delen. Sommige zaken zijn privé en moet jij voor jezelf houden. Alles wat jij persoonlijk tegen een ander vertelt en op Facebook deelt kan en zal tegen jou gebruikt worden door kwaadwillenden. Het is een kwestie van "de kat uit de boom kijken."

Vanzelfsprekend kan je nooit altijd voorkomen dat iemand jou pijn doet, maar wie altijd blindelings anderen vertrouwt vraagt er zelf om pijn gedaan te worden. Er zijn nu eenmaal slechte mensen in deze wereld en daar moet ook jij rekening mee houden. Bestudeer nieuwe contacten eerst heel erg goed. In het echte leven: let op hoe zij praten, wie hun vrienden zijn en waar zij zich mee bezighouden. Dat zegt genoeg. Op Facebook: focus op hoe zij schrijven, wat zij delen en wat hun interesses zijn.

Sommigen houden wel met 7 verschillende maskers iedereen voor de gek en dan is het natuurlijk niet jouw schuld dat jij in hun val trapt, maar wie goed oplet zal het risico minimaliseren en hoeft dan ook geen muur om zichzelf heen te bouwen.

Moge God jullie zegenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten