dinsdag 16 september 2014

Wij liegen tegen onszelf


Wijzelf zijn onze grootste vijanden en niet anderen. Waarom ? Wij kiezen er te vaak zelf voor om in een leugen te geloven en onszelf te bedriegen op verschillende manieren.

Wat betreft slechte gewoonten, die wij allemaal wel hebben (de ene heeft er meer dan de andere): wij houden dan onszelf vaak voor de gek door te zeggen dat wij onszelf niet kunnen veranderen. Velen zeggen dat een bepaalde kara
ktertrek in hun genen zit en daarom zijn wie ze zijn. In plaats van eerlijk te zijn en te bekennen dat hun karaktertrek, gedrag, levenswijze fout is berusten zij in dit bedrieglijke excuus en gaan zij door met verkeerd leven.

Mensen worden onvolmaakt geboren en helaas hoort een zelfzuchtige karaktertrek daar ook bij o.a. Egoïsme kan men wel degelijk afleren. Waar een wil is is een weg. Als ouders zelf hun best doen om sociaal te zijn en daarbij hun best doen om hun kinderen ook zo op te voeden, dan komt het meestal wel goed.

Het feit dat er zoveel mis gaat in deze wereld is omdat teveel mensen te vaak alleen maar aan zichzelf denken en bewust niet aan anderen. Zij beseffen niet dat zij daarmee niet alleen die anderen benadelen, maar ook zichzelf. Zij beroven zichzelf met deze foute instelling van hun eigen dromen.

Elk mens droomt van rust, vrede, liefde en geluk. Een egoïstisch persoon is iemand die tegen zichzelf liegt (de leugen is dat degene altijd aan zichzelf moet denken en weinig/niet aan anderen) en zal daarom nooit al zijn dromen zien uitkomen, maar zien "wegv
liegen" ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten