dinsdag 16 september 2014

Is God verantwoordelijk voor het kwaad ?



Sommigen stellen God verantwoordelijk voor alles wat er mis gaat in deze wereld, of verwijten Hem niets te doen aan het kwaad in dit leven. Is dit waarheid en rechtvaardig om te beweren ? Nee.

God heeft ons geschapen naar Zijn evenbeeld, met al Zijn goede eigenschappen. Daarbij gaf Hij ons ook een bijzonder kostbaar geschenk: de vrije wil. Dat maakt van ons de hoogste levensvorm op aarde en dus staan wij boven planten en dieren. Onze intelligentie stelt ons in staat om o.a. in de toekomst te kunnen kijken en de gevolgen van onze besluiten te zien.

Dat velen kortzichtig zijn is niet de schuld van God, maar de domme keuze van henzelf. Wanneer mensen net zo egoïstisch zijn als onze eerste ouders Adam en Eva zullen zij zichzelf en anderen kwaad berokkenen. Net als die twee laten zij zichzelf verleiden door de Duivel om hun vrije wil te gebruiken voor slechte doeleinden. Dit is de bron van al het kwaad in de wereld.

"Waarom doet God daar nu niks aan ?" vragen velen zichzelf nu af en dat is wel terecht. De bijbel geef als antwoord: "De Heer is niet traag met het nakomen van Zijn belofte, zoals sommigen menen; Hij heeft alleen maar geduld met u, omdat Hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat." (2 Petrus 3:9)

Vergis u niet: God zal ingrijpen en het kwaad (de Duivel) zal niet voor altijd bestaan. De Schepper van hemel en aarde zal op Zijn bestemde tijd een einde maken aan alle ellende en iedereen die er voor heeft gekozen om zijn/vrije wil goed te gebruiken (ondanks zijn/haar zonden) zal van Hem de gave van eeuwig leven ontvangen d.m.v. Jezus Christus.

Johannes 3:16: "Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten