maandag 22 september 2014

R.A.I.L.S.


DJAS (Doing Just Another Style) Entertainment

Wij zien onszelf als obers die in een restaurant werken en er alles aan doen om klanten zo goed en zo zo snel mogelijk te bedienen. Een mens heeft altijd honger naar iets: hetzij naar voedsel of entertainment. Daarom trachten wij zoveel mogelijk klantvriendelijk te zijn.Wat houdt dit precies in voor iedereen die als lid van de party crew meewerkt aan een feest van ons ? Zij dienen een aantal specifieke karakter eigenschappen te hebben die de organisatie en het uitvoeren van de party’s en andere opdrachten bevorderen.Welke aantal specifieke karakter eigenschappen worden hiermee bedoeld? 

Een medewerker dient R.A.I.L.S. zijn:
Ruggengraat (hebben)
Anders (zijn)
Initiatief (nemen)
Lef (hebben)
Sociaal (zijn) 

1 Ruggengraat (hebben) 
Afspraken nakomen, ook al ben je moe, heb je geen zin of is het moeilijk door omstandigheden. Ons doel is succes, klanten tevreden stellen en daarvoor moet je weten wat je echt wilt en er altijd helemaal voor gaan. Niet de normale 100%, maar 200% tonen (indien mogelijk). Daarmee onderscheidt een succesvolle ondernemer (artiest, party-organisatie) zich van de rest. Wij willen dat zowel de bezoekers als de clubeigenaar blij zijn met ons. Dat bereiken wij niet door 3x15 min. te dansen en steeds op onze horloge te kijken (een 9-5 mentaliteit), maar doorblijven gaan en wat extra’s te geven indien de situatie het vereist. Als je dans-act goed aanslaat bij het publiek, waarom zou je niet even doorgaan met dansen? Op die manier bind je extra klanten, voor jezelf, de organisatie en de club. Hierdoor ontvang je ook extra respect, meer dan alle andere danseressen die alleen maar strak op de tijd letten en snel geld willen verdienen. Ruggengraat hebben betekend alleen maar winst voor jezelf, want het publiek en de club zullen jou dan altijd beter beoordelen dan zij die de kantjes er vanaf lopen en precies doen wat is afgesproken. Danseressen die wat extra’s geven vallen meer op en zullen meer geld verdienen dus. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Candy girls, promo girls, artiesten en DJ’s. 

2 Anders (zijn) 
Dit is niet altijd mogelijk, maar het proberen is wel de moeite waard. DJ DJAS is uniek en dus hoort de crew ook uniek te zijn. DJAS staat dus voor Doing Just Another Style. Hoe bereiken we dit? Door afwisselende muziekkeuze, outfits, snoepjes, dansstijlen, party pics, promotie activiteiten enz. Blond haar trekt meestal veel aandacht. Maar in een club met voornamelijk blondjes zal 1 brunette bijvoorbeeld gelijk opvallen. Met dat in gedachte kunnen wij party’s geven die net even anders zijn dan de rest. Ook qua thema voor een party. John heeft in 2009 de ANTI-KREDIETCRISIS PARTY bedacht. Dit concept speelt in op de huidige economische omstandigheden en de behoefte naar een makkelijk extraatje verdienen bij alle mensen. Terwijl bijna elke club en party organisatie hetzelfde blijft doen en op safe speelt, komen wij met een gewaagde zet. 1 bezoeker van zo’n party wint € 1000,- En zeg eerlijk: Wie wil nou niet op zo’n makkelijke en leuke manier geld winnen/verdienen ? Hiermee alleen al onderscheiden wij ons van de concurrentie (originele party naam en hoogste prijs op een party).Wij komen met concepten die velen aanspreken, de aandacht trekken en tot de verbeelding spreken. Ook al zal niet alles evengoed aanslaan en zal mislukking ook soms het geval zijn, toch zijn wij anders en zijn wij uniek met originele ideëen. Die instelling en attitude wordt altijd gewaardeerd en waardering (respect) is altijd al winst. Want wat geld en status soms niet lukken, krijgen waardering en respect het soms wel voor elkaar ! 

3 Initiatief (nemen) 
Is in aantal gevallen hetzelfde als “anders zijn “.  Hiermee wordt voornamelijk bedoeld om anders te zijn qua instelling en werkmentaliteit. 2 karaktereigenschappen die bij DJ DJAS absoluut niet gewenst zijn, zijn luiheid en arrogantie (“sterallures”). Wij willen ook anders zijn hoe we met een club en de bezoekers omgaan.Elke organisatie rent zo snel mogelijk de deur uit na afloop van een party. Wij zijn anders. Wij ruimen altijd onze eigen troep op. Wij pakken zelf nog even een bezem om te helpen vegen. Wij halen ook wat glazen op. Is dit verplicht? Nee. Wat levert het dan op? Respect. Dankbaarheid. Nog meer naamsbekendheid en eventueel extra boekingen. Want zeg zelf, wij als party organisatie zijn gast in een club waar wij een party geven. Stel dat iemand in jouw huis gast is. Wat voor type gast heb jij dan liever: 1 die de moeite neemt (initiatief) om zelf te beginnen met afruimen en afwassen na het eten of 1 die lekker lui op de bank gaat zitten en die jij geïrriteerd moet aanspreken om te helpen? Verdere uitleg is niet nodig bij deze.Ook hinderlijk en klantonvriendelijk is arrogantie. Zoveel artiesten e.a. nemen geeneens de moeite en tijd om de club en het publiek te leren kennen. Ze denken slechts aan 1 ding: snel geld verdienen en wegwezen.Maar verdiend zo’n persoon eigenlijk wel het geld wat die krijgt voor de geleverde prestatie? Onze mening is van niet. Een party is een sociale aangelegenheid. Het gaat hier om mensen en niet om machines en robots zonder gevoel. De club toont interesse in ons door ons uit te nodigen een party te geven en het publiek toont interesse in ons door naar onze party te komen. En zij betalen er ook nog eens entreegeld voor. Wie zijn wij dan om zo arrogant te zijn dat wij de hele tijd in de kleedkamer blijven hangen, niet met bezoekers op de foto willen gaan, alleen maar in een hoekje afwachten en met bekenden van ons praten e.d. ? Zonder club geen party en zonder bezoekers geen geld. Dat vergeten de meesten helaas. Degenen die het initiatief nemen door zelf als eerste kennis te maken met de club  en het publiek en echte interesse tonen in beide zullen de meeste waardering krijgen en hun geld wel echt verdienen ! 

4 Lef (hebben) 
In een groot aantal gevallen hetzelfde als “anders zijn”, maar met 1 groot verschil.Als je anders bent hoef je niet per sé vernieuwend te zijn, met lef wel.Je bent anders als je met je auto een andere snelweg opgaat dan de filerijders. Je hebt pas lef als jij met je auto van die snelweg afgaat en een totaal onbekende weg opgaat (zonder borden en/of verlichting) !Als iedereen hetzelfde zou zijn geweest en geen lef had dan was de mens nu niet op de maan geweest b.v. omdat we niet durfden te vliegen, raketten te ontwerpen en te bouwen en dan hadden we nooit geweten hoe mooi onze aarde is vanuit de ruimte. DJ DJAS heeft die lef. Die lef die pioniers hebben. Dat zijn mensen die het onbekende verkennen en uitproberen wat niemand anders durft uit te proberen. Daardoor zullen wij zeker wel fouten maken en ook uitglijden. Maar dat was ook zo toen we nog wilden leren lopen. Het leven bestaat nu eenmaal uit vallen en opstaan. Met lef kun je ook anderen inspireren en tot voorbeeld zijn en zelfs geschiedenis schrijven. Angst om iets nieuws te ondernemen berooft mensen om uit de dagelijkse sleur te komen en hun eigen levens te verrijken, maar ook die van anderen. Leven zonder lef is als reizen zonder doel, een verspilling.  

5 Sociaal (zijn) 
Zoals al eerder is gezegd: we werken met mensen en willen mensen entertainen. Wij zijn geen robots en onze klanten (de club en het publiek) ook niet. Zelf een praatje beginnen met onbekenden op de locatie is daarom niet verboden. Behalve dat iedereen dat waardeert is de extra winst ook dat we de club en onze bezoekers beter leren kennen (marktonderzoek en promotie van onze organisatie tegelijk).Maar sociaal zijn houdt nog zoveel meer in. Het betekend ook elkaar helpen en klaarstaan voor je medewerkers/crew. Als iemand van ons dorst heeft gaan wij niet lekker voor diens gezicht in ons eentje drinken, maar halen wij zelf wat te drinken voor degene. Of je helpt de tas te dragen van je collega. Als je ziet dat er wat mis is meld je dat gelijk aan je crew en wacht je niet af tot het uit de hand loopt. Sociale mensen zijn niet egoïstisch maar denken dus aan anderen. Zij helpen. Zij bedienen. Zij dragen bij aan een beter team, Zij maken sfeer, Zij stralen zelfvertrouwen, talent en succes uit. Dat is het visitekaartje die wij willen afgeven aan elke club en elk publiek waar wij werkzaam zijn.
Als je sociaal bent dan ben je positief en niet negatief: dan praat je niet slecht over je crew, steel je geen geld uit de kassa, laat je niemand alleen in de kou naar huis gaan, laat je het niet toe dan een ander teveel hooi op zijn vork neemt, ga je niet tijdens je werk een bezoeker versieren, dan drink je niet de hele bar leeg (ook al zijn de consumpties gratis), dan deel jij jouw spullen met je medewerkers, dan heb je zeker ook geduld met een ander als deze een fout maakt (ook al zou jij die nooit zelf maken, maar iedereen is nu eenmaal anders en heeft eigen gebreken. Jij hebt de jouwe en jij vindt het ook prettig als een ander geduld heeft met jou toch?) enz. 

 Als je deze 5 karaktereigenschappen hebt dan ben je R.A.I.L.S. 

RAILS "-baan -deel van een spoorbaan -meervoud van rail -spoor -spoorbaan -spoorweg -onderdeel van een spoorbaan -lang stuk ijzer -deel van spoorbaan -deel van spoorweg "
Als je rails bent dan kan die party-trein soepel over jou heen rijden, want dan ben je onderdeel van het netwerk. Jij zorgt er dan ook voor dat die trein op zijn bestemming aankomt: een gezellige avond, waardoor de hele crew, de club en het publiek een leuke tijd hebben en wij ook nog eens tegelijk geld VERDIENEN ! Een leukere job dan dit is er bijna niet te vinden.  

Bedacht en geschreven door : John Voll (DJ DJAS) op 7 april 2009 te Dordrecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten